احکام، اشعار زیبا

حیض و احکام آن

هر دختری که به سن بلوغ می رسد، چرخه قاعدگی در او شروع به فعالیت می کند. اگرچه این قاعدگی همراه با درد و یک سری مشکلات می باشد، اما بروز چرخه قاعدگی نشان‌دهنده عملکرد طبیعی و سلامت دستگاه تناسلی خانم ها می باشد.

a073445610354102a

شما دوست عزیز می توانید با رعایت موارد زیر، شادابی و سر زندگی خود را در دوران عادت ماهانه حفظ کنید:

اگر با ترشحات و یا بوی تند غیرعادی در طی دوران قاعدگی خود مواجه هستید، حتما به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید تا مشخص شود آیا به بیماری های عفونی و قارچی و باکتریایی ناحیه واژن مبتلا هستید یا نه

* خوردن غذاهايي با طبع سرد مثل ماست يا کاهو ممکن است درد شکم را در قاعدگي افزايش دهد. درمقابل آن، خوردن خوراکي‌هاي به اصطلاح گرم مانند خرما يا نان‌هاي سبوس‌دار مانند نان جو مي‌تواند دردها را به ميزان قابل‌توجهي کاهش دهد.

* زنجبيل در بهبود درد قاعدگي مانند اسيدفوليک و ايبوپروفن عمل مي‌کند.

* دمکرده بابونه، سنبل‌الطيب، گل‌گاوزبان در کاهش درد عادت‌ماهانه و ايجاد آرامش بسيار موثر هستند. هريک از اين دم کرده‌ها را مي‌توانيد به‌صورت جداگانه يا مخلوط تهيه کنيد و به دلخواه در زمان عادت ماهانه مصرف کنيد.

* براي کاهش دردهاي زيرشکم بايد چهار تا پنج روز قبل از شروع عادت ماهانه، روزانه دو نوبت به طور موضعي روغن بابونه را زير ناف خود ماساژ ملايم دهيد، اما انجام اين کار در دوران عادت ماهانه توصيه نمي‌شود.

* از عرق رازيانه و بومادران استفاده کنيد، به‌خصوص اگر درد همراه با خونريزي زياد باشد بايد از هفت روز قبل، صبح‌ها يک استکان عرق رازيانه رقيق ‌شده با آب و يک استکان عرق بومادران رقيق ‌شده با آب ميل کنيد. در روزهاي دوم و سوم عادت ماهانه هم مي‌توانيد اين کار را ادامه دهيد.

* افرادي که خونريزي‌شان به صورت لکه‌‌بيني است، مي‌توانند براي کاهش درد خود از دم کرده گل‌گاوزبان استفاده کنند.

* مصرف روزانه يک ليوان چاي‌ دارچين همراه با صبحانه تاثير بسيار زيادي روي آرامش و کاهش درد قاعدگي مي‌گذارد.

*قبل از مصرف دستورات گياهي بايد با پزشک متخصص مشورت کنيد.

*مصرف اسيدهاي چرب را افزايش دهيد. براي اين منظور از خوراکي‌هايي مانند ماهي، آجيل‌ها مثل گردو، بادام يا دانه‌هايي مانند کنجد استفاده کنيد. * با نزديک شدن به قاعدگي مصرف ويتامين‌هاي گروه B را افزايش دهيد.

* مواد غذايي غني از کلسيم بخوريد؛فراموش نکنيد که کلسيم بدون وجود ويتامين D نمي‌تواند جذب بدن شود، پس روزانه ۲۰ دقيقه هم در آفتاب ملايم قرار بگيريد.

* از يک هفته مانده به قاعدگي تا پايان آن مصرف نوشيدني‌هاي کافئين‌دار مثل چاي و قهوه پررنگ و نوشابه کولا را کاهش دهيد يا کلا قطع کنيد.

*روزي هشت تا ۱۲ ليوان آب بخوريد تا دچار کم‌آبي نشويد. کم‌آبي باعث تشديد سردرد و خستگي مي‌شود.

*فعاليت و ورزش سبک در اين دوران منعي ندارد. بدترين کار، دراز کشيدن روي تخت و بي‌حرکت ماندن است.

*براي کنترل درد عادت ماهانه استفاده از مسکن‌ها استفاده کنید.افراد زير ۱۶ سال نبايد آسپيرين بخورند و افراد مبتلا به آسم نبايد ايبوپروفن مصرف کنند. به ياد داشته باشيد که کم‌عارضه‌ترين مسکن، استامينوفن است.

* دوش آب گرم بگيريد! يادتان باشد که هنگام استحمام، شست‌وشوي بدن بايد به‌صورت ايستاده انجام شود و از نشستن درون وان آب خودداري کنيد.

*براي پيشگيري از عفونت در دوران قاعدگي بايد پس از هر بار دستشويي رفتن، ناحيه تناسلي را با دستمال تميز کاملا خشک کنيد. همچنين تا حد امکان سعي کنيد براي شست‌وشو از آب سرد استفاده کنید. نوارها را نيز هر سه تا چهار ساعت يک بار حتما عوض کنيد.

احکام فقهی عادت ماهیانه:

پس از آنكه دختران از عادت ماهانه و خون حيض پاك شدند, بايد براى كارهايى مانند نماز كه نياز به طهارت و پاكيزگى دارد غسل كنند و وضو هم بگيرند. نمازهاى يوميه اى كه زن در حال حيض نخوانده قضا ندارد ولى روزه هاى واجب را بايد قضا نمايد.

۱- حيض خونى است كه غالبا در هر ماه چند روزى از رحم زن ها خارج مى شود و زن را در موقع ديدن خون حيض حائض مى گويند.

۲- خون حيض در بيشتر اوقات غليظ و گرم و رنگ آن سرخ مايل به سياهى يا سرخ تيره است و با فشار و كمى سوزش بيرون می آيد.

۳- مدت حيض كمتر از سه روز و بيشتر از ده روز نمى شود, و اگر مختصرى هم از سه روز كمتر باشد حيض نيست. ۴- بايد سه روز اول حيض پست سر هم باشد, پس اگر مثلا دو روز خون ببيند و يك روز پاك شود و دوباره يك روز خون ببيند حيض نيست.

چيزهايى كه بر حائض حرام است:

اول: رساندن جايى از بدن به خط قرآن يا به اسم خدا و اسامى مباركه پيامبران و امامان(ع) كه بنابر احتياط واجب حكم اسم خدا را دارد.

دوم:رفتن در مسجد الحرام (در مكه) و مسجد پيغمبر(ص) (در مدينه) اگر چه از يك در داخل و از در ديگر خارج شود. سوم: توقف در مساجد ديگر, ولى اگر از يك در داخل و از در ديگر خارج شود, يا براى برداشتن چيزى برود مانعى ندارد. و احتياط واجب آن است كه در حرم امامان هم توقف نكند.

چهارم: گذاشتن چيزى در مسجد.

پنجم: خواندن سوره اى كه سجده واجب دارد و آن چهار سوره است.

ششم: عبادتهايى كه مانند نماز بايد با وضو يا غسل يا تيمم به جا آورده شود ولى به جا آوردن عبادتهايى كه وضو و غسل و تيمم براى آن ها لازم نيست، مانند نماز ميت مانعى ندارد.

**براى دانستن موارد ديگر و مورد پنجم به رساله توضيح المسائل مرجع تقليد خود مراجعه كنيد.

احکام و توصیه های بهداشتی ویژه دوران عادت ماهیانه

کاری از واحد پژوهش مکتب نرجس(س) بیرجند

دی ماه ۹۵

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.